ΕιρΑθ 2186/2017 [Διόρθωση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος - Απρίλιος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Δυνατή η διόρθωση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως ανεξάρτητα αν η εσφαλμένη αναγραφή οφείλεται σε αναληθή δήλωση των ενδιαφερομένων ή σε σφάλμα του ληξίαρχου. Η απόφαση που εκδίδεται είναι διαπιστωτική θετική διοικητική πράξη και δεν περιέχει διαταγή προς τον ληξίαρχο να συντάξει ή να διορθώσει την σχετική ληξιαρχική πράξη. Έννομο συμφέρον του αιτούντος. Απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας.Δυνατή η διόρθωση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως ανεξάρτητα αν η εσφαλμένη αναγραφή οφείλεται σε αναληθή δήλωση των ενδιαφερομένων ή σε σφάλμα του ληξίαρχου. Η απόφαση που εκδίδεται είναι διαπιστωτική θετική διοικητική πράξη και δεν περιέχει διαταγή προς τον ληξίαρχο να συντάξει ή να διορθώσει την σχετική ληξιαρχική πράξη. Έννομο συμφέρον του αιτούντος. Απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας. Διατάξεις: άρθρα 13 Ν 344/1976, 739, 740, 782 ΚΠολΔ Κατά τη διάταξη του άρθρου 782 παρ. 1, 3 ΚΠολΔ, κατά τη διαδικασία της εκουσίας δικαιοδοσίας δικάζονται οι αιτήσεις όποιου έχει έννομο συμφέρον ή του Εισαγγελέα, με τις οποίες ζητείται: α) Η βεβαίωση γεγονότος με σκοπό να συνταχθεί ληξιαρχική πράξη, που δεν έχει συνταχθεί και για τη βεβαίωση της οποίας ο νόμος απαιτεί δικαστική απόφαση και β) η διόρθωση ορισμένου στοιχείου της ληξιαρχικής πράξης, που προβλέπεται από το νόμο και [είναι] απαραίτητο για τη σύνταξή της και το οποίο από παραδρομή ή ηθελημένα καταχωρήθηκε...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.