ΕιρΑθ 1798/2016 [Διόρθωση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως]

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 1/2017, Ιανουάριος - Απρίλιος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Διόρθωση ληξιαρχικής πράξης γεννήσεως που έχει καταχωρηθεί στα ληξιαρχεία Βέροιας. Καθ’ ύλην και κατά τόπο αρμόδιο δικαστήριο το Ειρηνοδικείο Αθηνών. Έννομο συμφέρον.Διατάξεις: άρθρα 3, 739, 740 [παρ. 1ι], 782 [παρ. 3], 748 [παρ. 2] ΚΠολΔ, 13 [παρ. 1] Ν 344/1976 Από το συνδυασμό των διατάξεων του άρθρ. 782 παρ. 1 και 3 ΚΠολΔ προκύπτει ότι, όταν ο νόμος απαιτεί δικαστική απόφαση για να βεβαιωθεί ένα γεγονός με σκοπό να διορθωθεί ορισμένο στοιχείο ληξιαρχικής πράξεως, που προβλέπεται από το νόμο ως απαραίτητο για τη σύνταξή της και το οποίο από παραδρομή καταχωρήθηκε εσφαλμένα στη συνταχθείσα ληξιαρχική πράξη, η απόφαση εκδίδεται κατά την διαδικασία της εκούσιας δικαιοδοσίας, με αίτηση όποιου έχει έννομο συμφέρον ή του Εισαγγελέα από το Δικαστήριο της περιφέρειας του ληξιάρχου, ο οποίος θα διορθώσει τη ληξιαρχική πράξη. Στην κρινόμενη αίτηση η αιτούσα, επικαλούμενη έννομο συμφέρον, ζητεί να διορθωθεί η ληξιαρχική πράξη γέννησής της που έχει δηλωθεί στο Ληξιαρχείο Βέροιας, με αριθμό… στον τόμο . και έτους 1993, ως προς το όνομά της, από το λανθασμένο …στο ορθό …, ως προς το όνομα του πατέρα της από το λανθασμένο …., … στο ορθό …, ως προς το όνομα της μητέρας της από το λανθασμένο …στο ορθό …. και ως προς...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.