Η. Κουβαράς, ΣτΕ Ολ 1694/2018: Η Ιθάκη στην διαδικαστική οδύσσεια των 8 Τούρκων στρατιωτικών αιτούντων άσυλο

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2017, Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Περίληψη: Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζεται το διαδικαστικό χρονικό της υπόθεσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην ελληνική επικράτεια ζητώντας άσυλο, ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία. Παρουσιάζεται η έκβαση τόσο του αιτήματος των τουρκικών αρχών για έκδοση τους όσο και του αιτήματος των στρατιωτικών για χορήγησης διεθνούς προστασίας, με κατάληξη την ΣτΕ Ολ 1694/2018, της οποίας αναλύονται τα κρίσιμα σημεία.Ηλίας Κουβαράς, ΔΝ, Πρωτοδίκης ΔΔ Περίληψη: Στην παρούσα μελέτη παρουσιάζεται το διαδικαστικό χρονικό της υπόθεσης των 8 Τούρκων στρατιωτικών, οι οποίοι κατέφυγαν στην ελληνική επικράτεια ζητώντας άσυλο, ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία. Παρουσιάζεται η έκβαση τόσο του αιτήματος των τουρκικών αρχών για έκδοση τους όσο και του αιτήματος των στρατιωτικών για χορήγησης διεθνούς προστασίας, με κατάληξη την ΣτΕ Ολ 1694/2018, της οποίας αναλύονται τα κρίσιμα σημεία. Εισαγωγικές παρατηρήσεις: Έκδοση και χορήγηση ασύλου, δύο διακριτές (μα και διαπλεκόμενες) διαδικασίες Για μεγάλο διάστημα βασικό θέμα στις πρώτες γραμμές της επικαιρότητας αποτελούσε η υπόθεση των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών οι οποίοι κατέφυγαν στην ελληνική επικράτεια με ελικόπτερο και ζήτησαν άσυλο, ύστερα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 που έλαβε χώρα στην Τουρκία. Ως γνωστόν, το ζήτημα αυτό αποτέλεσε σημείο τριβής και έντονης...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.