Επισκόπηση νομολογίας ΔΕΕ σε θέματα ασύλου και μετανάστευσης υπηκόων τρίτων χωρών(Ιανουάριος - Ιούνιος 2017) (επιμ.- επεξ.: Α. Αρχοντάκη, Σγ. Κατραχούρα, Κ. Λιόντου)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2017, Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Χώρος, ασφάλειας και δικαιοσύνης – Άσυλο – Οδηγία 2004/83/ΕΚ – Ελάχιστες απαιτήσεις σχετικά με τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι υπήκοοι τρίτων χωρών ή οι απάτριδες για την αναγνώριση της ιδιότητας του πρόσφυγα – Άρθρο 12, παρ. 2, στοιχείο γ΄, και άρθρο 12, παρ. 3 – Αποκλεισμός από το καθεστώς του πρόσφυγα – Έννοια του όρου “πράξεις που αντιβαίνουν στους σκοπούς και τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών” – Περιεχόμενο – Ηγετικό μέλος τρομοκρατικής οργανώσεως – Ποινική καταδίκη για συμμετοχή στις δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας – Εξατομικευμένη έρευναΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑΣ ΔΕΕ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΥΛΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΥΠΗΚΟΩΝ ΤΡΙΤΩΝ ΧΩΡΩΝ (Ιανουάριος - Ιούνιος 2017) 1) ΔΕΕ, C-573/14 της 31ης Ιανουαρίου 2017, Commissaire général aux réfugiés et aux apatrides κατά Mostafa Lounani (προδικαστικό ερώτημα) Ιστορικό πλαίσιο: Το 2006, ο M. Lounani, μαροκινός υπήκοος, καταδικάστηκε από το tribunal correctionnel de Bruxelles (Πρωτοβάθμιο Ποινικό Δικαστήριο του Βελγίου), με την κατηγορία της συμμετοχής σε δραστηριότητες τρομοκρατικής ομάδας ως ηγετικό μέλος καθώς και για πλαστογραφία, χρήση πλαστών εγγράφων και παράνομη διαμονή. Το 2010, υπέβαλε αίτηση ασύλου στις βελγικές αρχές επικαλούμενος τον κίνδυνο διώξεων στην χώρα προέλευσής του, η οποία απορρίφθηκε καθώς ο αιτών αποκλειόταν από το ευεργέτημα της υπαγωγής στο καθεστώς του πρόσφυγα. Κατόπιν αυτού, ο αιτών άσκησε...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.