ΔΠρΠειρ 62/2018 Τμ. 2ο [Άδεια παραμονής δεύτερης γενιάς – Ανηλικότητα – απομάκρυνση από τη χώρα με τους γονείς] (παρατ. Χρ. Μαρινάκη)

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2017, Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Παραδεκτή άσκηση αίτηση θεραπείας κατά απορριπτικής απόφασης του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας εντός προθεσμίας έξι μηνών χωρίς να έχει προηγηθεί η επίδοση της απόφασης. Αίτηση θεραπείας κατά διοικητικής πράξης, χωρίς νέα ουσιαστική έρευνα της υπόθεσης, αποτελεί επιβεβαιωτική της αρχικής πράξης της Διοικήσεως, στερείται εκτελεστότητας και η κατ’ αυτής ασκούμενη αίτηση ακύρωσης είναι απορριπτέα ως απαράδεκτη. Με τις διατάξεις για τη δεύτερη γενιά θεσμοθετείται μια δέσμη μέτρων που λειτουργεί ως προστατευτικό πλαίσιο και διευκολύνεται η ενταξιακή προοπτική της συγκεκριμένης κατηγορίας αλλοδαπών. Η απόφαση παρίσταται ανεπαρκώς αιτιολογημένη, καθώς δεν αιτιολογείται, εάν για την εκτίμηση της διακοπής των ισχυρών δεσμών του αιτούντος με τη χώρα, κατά το χρονικό διάστημα της απουσίας του, ελήφθη υπόψη και αξιολογήθηκε, σύμφωνα και με τις αρχές της αναλογικότητας, της χρηστής διοίκησης και της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης, το γεγονός ότι ο αιτών αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη χώρα ακολουθώντας τους γονείς του στην Αλβανία, λόγω της ανηλικότητάς του και ότι επανήλθε στην Ελλάδα, εντός ενός έτους από την ενηλικίωσή του και ως εκ τούτου η απουσία του από την χώρα ήταν δικαιολογημένη, χωρίς αληθινή πρόθεση του αιτούντος να διακόψει τους δεσμούς του με τη χώρα.Διατάξεις: άρθρα 25,108 Ν 4251/2014, 46 του ΠΔ 18/1989 1. Επειδή, με την κρινόμενη αίτηση, για την οποία...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.