Απόφαση 8251/17.5.2018 Περιφερειακού γραφείου ασύλου Πειραιά

ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

Τεύχος 2/2017, Μάιος - Ιούνιος - Ιούλιος - Αύγουστος 2017

Περιοδική έκδοση νομολογίας, νομοθεσίας, αρθρογραφίας & επικαιρότητας της Ένωσης Δικαίου Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΕΔΑΜ)

Εκδίδεται από το 2008 - Τετραμηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Χορήγηση του καθεστώτος του πρόσφυγα σε Αφγανές υπηκόους λόγω της υπαγωγής τους ως μέλη ιδιαίτερης κοινωνικής ομάδας (χωρισμένη γυναίκα, με ανήλικη κόρη, χωρίς υποστηρικτικό δίκτυο στη χώρα τους).Απόφαση 8251/17.5.2018 Περιφερειακού γραφείου ασύλου Πειραιά IV. Νομική βάση για την υπαγωγή στο καθεστώς του Πρόσφυγα Σύμφωνα με το άρθρο 1Α(2) της Σύμβασης της Γενεύης του 1951 «περί της Νομικής Καταστάσεως των Προσφύγων» όπως κυρώθηκε με το ΝΔ 3989/1959 και τροποποιήθηκε με το Πρωτόκολλο της Ν. Υόρκης του 1967, όπως κυρώθηκε με τον α.ν.389/1968 και του άρθρου 34 παρ. στ’ του Ν 4375/2016, πρόσφυγας είναι το πρόσωπο το οποίο συνεπεία βάσιμου φόβου δίωξης λόγω φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, πολιτικών πεποιθήσεων ή συμμετοχής σε ιδιαίτερη κοινωνική ομάδα, βρίσκεται εκτός της χώρας ιθαγένειας του και δε μπορεί, ή λόγω του φόβου αυτού δεν επιθυμεί να θέσει εαυτόν υπό την προστασία της εν λόγω χώρας ή ο ανιθαγενής, ο οποίος βρισκόμενος εκτός της χώρας της προηγούμενης συνήθους διαμονής του για τους ίδιους προαναφερθέντες λόγους, δε μπορεί ή λόγω του φόβου αυτού δεν επιθυμεί να επιστρέψει σε αυτή. IV.α Φόβος Ακολούθως, θα εξετασθεί εάν οι αιτούσες έχουν βάσιμο και δικαιολογημένο φόβο δίωξης. Προϋπόθεση της εφαρμογής του ανωτέρω άρθρου της Σύμβασης της Γενεύης είναι η ύπαρξη δικαιολογουμένου φόβου δίωξης....

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.