- Στ. Δρίτσας, Φορολογικό Πιστοποιητικό: Ο σχεδιασμός του ελεγκτικού έργου κατά την εφαρμογή της Πολ. 1159/22.7.2011 εντός του πλαισίου της IFAC για την «Αναδοχή Έργων Διασφάλισης»

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 87/2012, Νοέμβριος 2012

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Καταγραφή του κανονιστικού πλαισίου της IFAC όσον αφορά στο σχεδιασμό του έργου που θα πρέπει να εκτελεστεί για την έκδοση του ετήσιου φορολογικού πιστοποιητικού, μετά και την έκδοση της Πολ. 1159/2011.Σταμάτιος Δρίτσας, CRP, Ορκωτός Ελεγκτής - Λογιστής Ι. Γενικά Η εφαρμογή των διατάξεων της παρ. 5 του άρθρου 82 του ΚΦΕ και της επεξηγηματικής Πολ. 1159 της 22.7.2011 (στο εξής «Πολ. 1159/2011»), αναφορικά με το Ετήσιο Πιστοποιητικό που εκδίδεται από τους Νόμιμους Ελεγκτές του νόμου 3693/2008, αποτελεί από τεχνικής και ελεγκτικής άποψης μία κανονιστική καινοτομία χωρίς προηγούμενο στον Ελληνικό χώρο. Η μοναδικότητα του κανονιστικού περιεχομένου των υπό συζήτηση φορολογικών διατάξεων έγκειται στην ρητή αναφορά της Πολ. 1159/2011 (ειδικά των άρθρων 1 και 3) σχετικά με την υιοθέτηση του Διεθνούς Προτύπου Εργασιών Διασφάλισης 3000, «Έργα Διασφάλισης πέραν ελέγχου ή Επισκόπησης Ιστορικής Οικονομικής Πληροφόρησης» της Διεθνούς Ομοσπονδίας Λογιστών (International Federation of Accountants - IFAC), ως πλαισίου εφαρμογής και αναφοράς για το Ετήσιο Φορολογικό Πιστοποιητικό. Για το πλαίσιο της IFAC και την ανάθεση έργων διασφάλισης έχει γίνει ήδη εκτεταμένη αναφορά στα τεύχη Νο 79/Φεβρουάριος 2012 και 80/Μάρτιος 2012 του περιοδικού «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ». Το συγκεκριμένο άρθρο δεν αποσκοπεί στην διαμόρφωση οποιασδήποτε μεθοδολογικής προσέγγισης για την εφαρμογή των κανονιστικών διατάξεων που σχετίζονται με την έκδοση του...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.