- Στ. Δρίτσας, Η διαμόρφωση γνώμης και η Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων: Το υφιστάμενο πλαίσιο και οι επερχόμενες αλλαγές στα Διεθνή Πρότυπα Ελέγχου (μέρος γ΄)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 99/2013, Δεκέμβριος 2013

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Στο τρίτο μέρος του ως άνω άρθρου καταγράφονται και αναλύονται οι προτεινόμενες από το Συμβούλιο αλλαγές, τόσο σε επίπεδο προτύπων (αναμορφωμένα ΔΠΕ), όσο και σε επίπεδο Έκθεσης.Σταμάτιος Δρίτσας, CRP, AAIA, Ορκωτός Ελεγκτής - Λογιστής Ι. Εισαγωγή Στο πλαίσιο της παγκόσμιας συζήτησης που άνοιξε το 2006, σχετικά με την ανάγκη υιοθέτησης αλλαγών στην Έκθεση επί των Οικονομικών Καταστάσεων (ή «Έκθεση»), το Διεθνές Συμβούλιο Προτύπων Ελέγχου και Διασφάλισης (ή «Συμβούλιο»), της IFAC, εξέδωσε τον περασμένο Ιούλιο, σχέδιο με προτεινόμενες αναμορφώσεις επί των προτύπων τα οποία σχετίζονται με την μορφή, τη δομή και τα περιεχόμενα της Έκθεσης. Οι μέχρι τώρα προτεινόμενες από το Συμβούλιο αλλαγές δεν μεταβάλουν το υφιστάμενο πλαίσιο αναφορικά με το σκοπό του ελέγχου και τις σχετικές με τον σκοπό αυτό ευθύνες του ελεγκτή. Επίσης, διατηρούνται οι τύποι της γνώμης όπως έχουν μέχρι σήμερα, ενώ δεν τροποποιούνται ουσιωδώς και οι σχετικές με αυτούς οδηγίες. Οι βελτιώσεις οι οποίες προτείνονται από το Συμβούλιο αφορούν αποκλειστικά, στη δομή και τα περιεχόμενα της Έκθεσης και αποσκοπούν στην ενίσχυση της πληροφόρησης που λαμβάνεται από τους χρήστες μέσω αυτής, αναφορικά κυρίως με τα σημαντικά ελεγκτικά θέματα τα οποία ο ελεγκτής κρίνει ότι θα πρέπει να γνωστοποιηθούν, την επικοινωνία με τους υπεύθυνους για τη διακυβέρνηση, την ελεγκτική...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.