ΠΟΛ 1155/22.12.2005 Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 1 και 47 του νόμου «Φόρος πρoστιθέμενης αξίας στις νέες οικοδομές, μεταβολές στη φορολογία κεφαλαίου και άλλες διατάξεις» (ΕγκΥπΟικΟικ 1120916/8368/1777/Α0014)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 10/2006, Φεβρουάριος

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Κοινοποιούμε κατωτέρω τις διατάξεις των άρθρων 1 και 47 του νόμου «Φόρoς προστιθέμενης αξίας στις νέες οικοδομές, μεταβολές στη φορολογία κεφαλαίου και άλλες διατάξεις» όπως ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής στις 13 Δεκεμβρίου 2005. 1. Στο άρθρο 1 του κοινοποιούμενου νόμου περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την επιβολή του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα από 1.1.2006. Για το θέμα αυτό θα ακολουθήσει σχετική εγκύκλιος με αναλυτικές οδηγίες και διευκρινίσεις. 2. Στο άρθρο 47 του κοινοποιούμενου νόμου περιλαμβάνονται οι διατάξεις για την υποχρέωση υποβολής των περιοδικών δηλώσεων ΦΠΑ ανεξάρτητα από το αποτέλεσμά τους (χρεωστικό, πιστωτικό, μηδενικό). Όπως είναι γνωστό με το άρθρο 11 του Ν 3052/2002 (ΦΕΚ Α΄ 221) ορίσθηκε η υποχρεωτική υποβολή α) των χρεωστικών περιοδικών δηλώσεων και β) των μηδενικών - πιστωτικών δηλώσεων για τις φορολογικές περιόδους που πραγματοποιούνται ενδοκοινοτικές συναλλαγές ή υπάρχει αίτημα επιστροφής ή επιθυμούν οι υποκείμενοι την υποβολή τους. Με τις διατάξεις του κοινοποιούμενου νόμου οι υποκείμενοι υποχρεούνται να υποβάλουν περιοδικές δηλώσεις ακόμη και αν είναι μηδενικές ή πιστωτικές για πράξεις που διενεργούνται από 1ης Ιανουαρίου 2006. Κατά συνέπεια, οι νέες διατάξεις δεν ισχύουν για τις περιοδικές δηλώσεις των φορολογικών περιόδων α) Δεκεμβρίου 2005 (Γ΄ κατηγορίας βιβλία του ΚΒΣ και Δημόσιο) και β) Δ΄ τριμήνου 2005 (Α΄...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.