ΠΟΛ. 1051/21.3.2006 Ηλεκτρονική αποθήκευση δεδομένων για τη χορήγηση έκπτωσης με εκπτωτικά κουπόνια (ΕγκΥπΟικΟικ 1028977/222/0015)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 13/2006, Μάιος

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

1. Με την εγκύκλιό μας Ε.13474/91/Πολ. 321/25.11.1987 είχαν παρασχεθεί οδηγίες για την ορθή και ομοιόμορφη αντιμετώπιση των περιπτώσεων χορήγησης έκπτωσης σε λιανικές πωλήσεις, κυρίως από καταστήματα τύπου super market, μέσω της διάθεσης στους καταναλωτές ανώνυμων εκπτωτικών κουπονιών που εκδίδονται από επιχειρήσεις για λόγους προώθησης των προϊόντων τους στα οποία αναγράφεται το είδος του προϊόντος για το οποίο γίνεται η προσφορά και το ποσό της έκπτωσης. 2. Σύμφωνα με την προαναφερθείσα εγκύκλιο, τα καταστήματα τελικής διάθεσης των προϊόντων (κυρίως super market) οφείλουν να διενεργούν τις λιανικές πωλήσεις στην πραγματική τιμή διάθεσης των προϊόντων, δηλαδή στην τιμή που προκύπτει μετά την αφαίρεση της αξίας (έκπτωση) που αναγράφεται στο κουπόνι από την αρχική τιμή του προϊόντος, κρατώντας το εκπτωτικό κουπόνι που προσκομίζει ο καταναλωτής. Στη συνέχεια ο κάθε προμηθευτής εκδίδει πιστωτικό τιμολόγιο προς τον κάθε επιτηδευματία- τελικό πωλητή που διενήργησε τις σχετικές πωλήσεις (αλυσίδα super market ή μεμονωμένο κατάστημα κ.λπ.), με την αξία που προκύπτει από την άθροιση των αξιών που αναγράφονται στα κουπόνια έκπτωσης που τον αφορούν και που έχει συγκεντρώσει ο κάθε επιτηδευματίας- τελικός πωλητής κατά τα ανωτέρω, από την πώληση των συγκεκριμένων ειδών. Τα εκπτωτικά κουπόνια φυλάσσονται για όσο χρόνο προβλέπουν οι σχετικές διατάξεις του άρθρου 21 του ΠΔ 186/1992...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.