ΣΣΕ της 8.3.2006 Συλλογική σύμβαση εργασίας για τους όρους αμοιβής και εργασίας του προσωπικού των κινηματογράφων όλης της χώρας (ΠΚ 12/20.3.2006)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 13/2006, Μάιος

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

[Συμβαλλόμμενα μέρη: 1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αιθουσαρχών Κινηματογράφων και Πανελλήνια Ένωση Αιθουσαρχών Κινηματογράφων, 2. Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Κινηματογράφου - Τηλεόρασης και Συναφών Κλάδων (ΠΟΕΚΤ) και Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Κινηματογραφικών Επιχειρήσεων (ΠΕΥΚΕ)] Άρθρο 1 Πεδίο ισχύος Στις διατάξεις της ΣΣΕ αυτής υπάγεται το προσωπικό που απασχολείται με σχέση εξαρτημένης εργασίας στις κινηματογραφικές επιχειρήσεις όλης της χώρας. Άρθρο 2 Βασικοί μισθοί Οι βασικοί μισθοί που αναφέρονται στην ΣΣΕ του προηγουμένου έτους 2005 του προσωπικού του άρθρου 1 της ΣΣΕ αυτής αυξάνονται από 1 Μαρτίου 2006 κατά ποσοστό 4,5% και διαμορφώνονται, στρογγυλοποιούμενοι, ως εξής: Α. Βασικοί μισθοί. Άρθρο 3 Διάκριση των κινηματογράφων σε Α΄ και Β΄ προβολής Οι κινηματογράφοι, που λειτουργούν στην Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και στα περίχωρα τους, θεωρούνται ως κινηματογράφοι Α΄ ή Β΄ προβολής, εφόσον στην πράξη έχουν χαρακτηρισθεί σαν τέτοιοι. Στις πόλεις με πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκους ως κινηματογράφοι Α΄ προβολής χαρακτηρίζονται αυτοί που έχουν το ακριβότερο εισιτήριο. Οι υπόλοιποι κινηματογράφοι χαρακτηρίζονται ως Β΄ προβολής. Άρθρο 4 Επιδόματα 1. Στην περίπτωση της παρ. 2 του άρθρου 85 του ΒΔ 15/17.5.1956 κατά την οποία εάν ο χειριστής ορισθεί υπεύθυνος και εφόσον δεν υπάρχει υπεύθυνος ηλεκτρολόγος για την καλή κατάσταση και κανονική λειτουργία κάθε μηχανικής και ηλεκτρικής εγκατάστασης ο εργοδότης υποχρεούται να...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.