ΠΟΛ 1020/10.2.2005 Οδηγίες συμπλήρωσης εντύπων οικονομικού έτους 2005 α) Οικονομικών στοιχείων επιχειρήσεων και επιτηδευματιών (Ε3) και β) Δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ο.Ε., Ε.Ε. κ.λπ. (Ε5) (ΕγκΥπΟικΟικ 1014070/241/Α0012)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 1/2005, Μάιος

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Α) ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ (Ε3) Στο έντυπο Ε3 του οικονομικού έτους 2005 έχουν επέλθει κατά σειρά οι παρακάτω μεταβολές αναφορικά με το έντυπο του προηγούμενου έτους. α) Στον Πίνακα Β΄ δεν εμφανίζονται πλέον τα τηρούμενα βιβλία του ΚΒΣ (τίτλος βιβλίου, αριθμός πράξης θεώρησης κ.λπ.) αλλά θα εμφανίζονται μόνο τα εκδοθέντα στη χρήση στοιχεία του ΚΒΣ. β) Δεν συμπληρώνεται (δεν υπάρχει) ο πίνακας με τα μεταφορικά μέσα της επιχείρησης. γ) Από τον πίνακα «ΛΟΙΠΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ» μεταφέρθηκαν οι κωδικοί (019) κατηγορία βιβλίων έδρας, (726) αιτία μη τήρησης και (730) χρήσεις που κλείσατε εντός της διαχειριστικής περιόδου στο επάνω δεξιό μέρος του εντύπου κάτω από τον κωδικό (008) είδος δήλωσης (τροποποιητική κ.λπ.), ενώ οι κωδικοί 727, 728, 729 και 020 δεν εμφανίζονται πλέον. δ) Σε κάποια πεδία του εντύπου (επώνυμο, όνομα κ.λπ.) δεν εμφανίζονται οι τριψήφιοι κωδικοί της υπηρεσίας, ενώ προστέθηκαν τριψήφιοι κωδικοί στα πεδία ΑΦΜ λογιστή, ημερομηνία υποβολής δήλωσης και ΑΦΜ του υποβάλλοντος τη δήλωση. ε) Προστέθηκε νέος Πίνακας Ι’ για τον προσδιορισμό των ακαθάριστων εσόδων και καθαρών κερδών του N 3296/2004 για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες που θα περαιώσουν χωρίς έλεγχο (προαιρετικά) με βάση τις διατάξεις του νόμου αυτού, τις δηλώσεις τους, εφόσον βέβαια υπάγονται στις διατάξεις...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.