Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της 29.12.2004 για τους όρους αμοιβής και εργασίας των ξεναγών όλης της χώρας (ΠΚ 9/21.1.2005)

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 1/2005, Μάιος

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Άρθρο 1 Πεδίο Εφαρμογή ς Στις διατάξεις της σύμβασης αυτής υπάγονται οι Διπλωματούχοι Ξεναγοί που απασχολούνται σε όλη τη χώρα. Άρθρο 2 Αποδοχές - Προσαυξήσεις 1. Οι αμοιβές των ξεναγών που υπάγονται στη σύμβαση αυτή όπως ίσχυαν την 31.3.2004 αυξάνονται από 1.4.2004 σε ποσοστό 3% και όπως θα ισχύουν την 30.8.2004 αυξάνονται από 1.9.2004 σε ποσοστό 3,5% και έχουν κατά περίπτωση ως εξής: 2. Οι ειδικές αμοιβές των ξεναγών, όπως ισχύουν με βάση το άρθρο 6 της Δ.Α. 35/1995, κωδικοποιημένες διαμορφώνονται ως ακολούθως: Άρθρο 3 Γενικοί όροι απασχόλησης (εργασιακά καθήκοντα) 1. Η εργασία του ξεναγού συνίσταται στην εκτέλεση ξενάγησης σύμφωνα με το πρόγραμμα, που καταρτίζει ο εργοδότης (τουριστικός πράκτορας). 2. Στην εργασία του ξεναγού μπορεί να περιλαμβάνεται και η με οποιονδήποτε τρόπο συνοδεία των ξεναγουμένων κατά την μεταφορά τους στους τόπους ξενάγησης, διασκέδασης, διαμονής, ή αναχώρησης. 3. Ο ξεναγός είναι υπεύθυνος για την εκτέλεση της ξενάγησης σε όλη τη διάρκεια της και ρυθμίζει τη διάρκεια της ξενάγησης, τις στάσεις, τις διελεύσεις, τα διαλείμματα κ.λ.π, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίζει ο εργοδότης. 4. Δεν επιτρέπεται η ξενάγηση από τον ίδιο ξεναγό, σε τρεις ή περισσότερες γλώσσες κατά την αυτή ξενάγηση. Άρθρο 4 Χρόνος απασχόλησης 1. Ο χρόνος απασχόλησης του-ξεναγού ορίζεται...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.