Υποχρέωση απογραφής περιουσιακών στοιχείων συγχωνευθεισών εταιρειών και σύνταξης ισολογισμού έναρξης από την προερχόμενη από τον μετασχηματισμό εταιρεία βάσει του Ν 2166/1993

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 134, Φεβρουάριος 2017

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Αγόρασέ το στο nb.org

ΦΠ €105.00
ΝΠ €150.00 *

* Οι τιμές περιλαμβάνουν ΦΠΑ.

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Υποχρέωση απογραφής περιουσιακών στοιχείων συγχωνευθεισών εταιρειών και σύνταξης ισολογισμού έναρξης από την προερχόμενη από τον μετασχηματισμό εταιρεία βάσει του Ν 2166/1993 ΣτΕ 1113/2016 Τμ. Β’ Μεταξύ των κινήτρων που παρασχέθηκαν με τον Ν 2166/1993, προβλέπεται και η απαλλαγή από κάθε φόρο της εισφοράς ή μεταβίβασης των περιουσιακών στοιχείων των μετασχηματιζόμενων επιχειρήσεων, ο εν λόγω δε μετασχηματισμός πραγματοποιείται με απλή ενοποίηση των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των μετατρεπόμενων επιχειρήσεων, όπως αυτά εμφανίζονται στους ισολογισμούς τους, οι οποίοι συντάσσονται για τον σκοπό του μετασχηματισμού και μεταφέρονται ως στοιχεία ισολογισμού της νέας εταιρείας. Προκειμένου, όμως, να χορηγηθεί η ως άνω προβλεπόμενη φορολογική απαλλαγή, οι μετασχηματιζόμενες επιχειρήσεις οφείλουν, κατά τον χρόνο της συγχώνευσης, να απεικονίζουν την περιουσιακή τους κατάσταση με τον ενδεικνυόμενο, σύμφωνα με τους κανόνες της λογιστικής, τρόπο, όπως με την απογραφή και τον ισολογισμό τους. Τούτη δε η υποχρέωση βαρύνει τόσο τις απορροφώσες όσο και τις απορροφώμενες επιχειρήσεις.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.