ΦΠΑ - Απαλλαγή υπηρεσιών διαχειρίσεως ΔΕΚ Απόφ. της 28.6.2007, C-363/2005 JP Morgan κατά The Commissioners of HM Revenue and Customs

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Τεύχος 28/2007, Αύγουστος

Λογιστική - Φορολογία - Εργατικά - Ασφαλιστικά - Εταιρική δράση

Εκδίδεται από το 2005 - Μηνιαία έκδοση

Θεματολογία νέων άρθρων;

Αν έχετε κάποια ιδέα πατήστε εδώ

Αν έχετε κάποια ερώτηση ή ένα άρθρο για δημοσίευση

πατήστε εδώ

Απόσπασμα

Η Έκτη Οδηγία περί ΦΠΑ (77/388/ΕΟΚ, άρθρο 13) παρέχει στα Κράτη μέλη δια-κριτική ευχέρεια να καθορίζουν εντός της Επικράτειας τους ποιες επενδύσεις εμπίπτουν στην έννοια των «αμοιβαίων κεφαλαίων» με σκοπό την απαλλαγή από τον ΦΠΑ. Κάθε εθνική ρύθμιση που αποκλείει τη διαχείριση συλλογικών επενδύσεων σταθερού κεφαλαίου από την φοροαπαλλαγή της Έκτης Οδηγίας παραβαίνει τη διάταξη αυτή και την αρχή της φορολογικής ουδετερότητας. Αυτό συμβαίνει στο μέτρο που οι συλλογικές αυτές επενδύσεις σταθερού κεφαλαίου γίνονται από οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων που παρέχουν στους επενδυτές τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τοποθετήσεις σε τίτλους στο βαθμό που οι επενδύσεις είναι ανταγωνιστικές με άλλες που απαλλάσσονται από ΦΠΑ.

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.