Δυσφήμηση διά του τύπου με δημοσίευμα ανώνυμου συντάκτη σε εφημερίδα. Ευθύνη του ιδιοκτήτη του εντύπου, του εκδότη και του διευθυντή της εφημερίδας. Προσβολή της τιμής Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών Πειραιώς Θεσσαλονίκης και Λάρισας που αποτελούσαν ex officio (λόγω της ιδιότητας τους ως Προέδρων των ως άνω αναφερόμενων Δικηγορικών Συλλόγων) τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του άρθρου 15 του Κώδικα περί Δικηγόρων. ΠΠρΑθ 3033/2019 (Τμήμα Ενοχικού Δικαίου)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 3/2020, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2020

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Κ. Αδαμαντόπουλος Εισηγήτρια: Ά.-Μ. Γούναρη Δικηγόροι: Δ. Κατσαρός, Γ. Σταματογιάννης, Β. Αλεξανδρής, Δ. Αρβανίτης, Κ. Ρωμοσιός Δυσφήμηση διά του τύπου με δημοσίευμα ανώνυμου συντάκτη σε εφημερίδα. Ευθύνη του ιδιοκτήτη του εντύπου, του εκδότη και του διευθυντή της εφημερίδας. Προσβολή της τιμής Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, που αποτελούσαν ex officio (λόγω της ιδιότητας τους ως Προέδρων των ως άνω αναφερόμενων Δικηγορικών Συλλόγων), τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του άρθρου 15 του Κώδικα περί Δικηγόρων. Δυσφήμηση- ως αστικό αδίκημα. Η δυσφήμηση θεμελιώνεται υποκειμενικά και σε απλή αμέλεια του δράστη. Άρση του άδικου χαρακτήρα της δυσφήμησης κατ’ άρθρο 367 ΠΚ. Για την ενότητα δικαίου της έννομης τάξης η διάταξη του άρθρου 367 ΠΚ εφαρμόζεται αναλογικά και στο χώρο του ιδιωτικού δικαίου. Δυσφήμηση διά του τύπου με δημοσίευμα ανώνυμου συντάκτη σε εφημερίδα. Ευθύνη του ιδιοκτήτη του εντύπου, του εκδότη και του διευθυντή της εφημερίδας. Πραγματικά περιστατικά. Δυσφημιστικό δημοσίευμα αναφορικά με τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης του άρθρου 15 του Κώδικα περί Δικηγόρων. Προσβολή της τιμής των εναγόντων, Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης και Λάρισας, που αποτελούσαν ex officio (λόγω της ιδιότητας τους ως Προέδρων των ως άνω αναφερόμενων Δικηγορικών Συλλόγων), τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης. Δεκτή η αγωγή. [...]...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.