Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα χρεών χρέη που προέρχονται από αδικήματα φοροδιαφυγής, ανεξάρτητα από το ποσό τους- αυτεπάγγελτη εφαρμογή του επιεικέστερου νόμου ακόμη και σε περίπτωση μη εμφάνισης του αναιρεσείοντος. (Παρατηρήσεις: Λιάνα Γ. Τσάκωνα). ΑΠ 389/2020 (Ε’ Ποινικό Τμήμα)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 3/2020, Ιούλιος - Αύγουστος - Σεπτέμβριος 2020

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Ι. Μαγγίνας Μέλη: Γ. Παπαηλιάδης, Εισηγητής, Ν. Φράγκου, Μ. Χατζηγεωργίου, Γ. Κουτσοκώστας Εισαγγελέας: Γ. Αδειλίνη Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Δεν συμπεριλαμβάνονται στον πίνακα χρεών χρέη που προέρχονται από αδικήματα φοροδιαφυγής, ανεξάρτητα από το ποσό τους- αυτεπάγγελτη εφαρμογή του επιεικέστερου νόμου, ακόμη και σε περίπτωση μη εμφάνισης του αναιρεσείοντος. Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο. Σύμφωνα με το άρθρο 469 του νέου ΠΚ δεν συμπεριλαμβάνονται και δεν υπολογίζονται για τον προσδιορισμό της ποινικής ευθύνης του προσώπου οι οφειλές που αφορούν: α) χρέη που προέρχονται από τη μη εκτέλεση (αμιγώς) χρηματικών ποινών που επιβλήθηκαν από ποινικό δικαστήριο και οι σχετικές με αυτές προσαυξήσεις, τόκοι και λοιπές επιβαρύνσεις και β) χρέη που προέρχονται από τα φορολογικά αδικήματα που τυποποιούνται στο άρθρο 66 του Ν 4174/2013 (ΚΦΔ), μαζί με τις σχετικές με αυτά προσαυξήσεις, τόκους και λοιπές επιβαρύνσεις, όπως είναι τα πρόστιμα και μάλιστα, ανεξάρτητα από τα ποσά τους. Αυτεπάγγελτη εφαρμογή του επιεικέστερου νόμου από τον Άρειο Πάγο, ακόμη και αν δεν εμφανιστεί ο αναιρεσείων. [...] I. Κατά το άρθρο 512 παρ. 1 εδ. γ’ του νέου ΚΠΔ, που κυρώθηκε με το Ν 4620/2019, και τέθηκε σε ισχύ, κατά το άρθρο 585 του ίδιου Κώδικα, από την 01.07.2019, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κλητεύει τον...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.