Αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος ΟΤΑ για οφειλή του από διοικητική σύμβαση - Η ανακοπή και η αίτηση αναστολής του οφειλέτη ΟΤΑ κατά της επισπευδόμενης αναγκαστικής εκτέλεσης ασκείται παραδεκτώς ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου - Ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του ΚΠολΔ για την αναγκαστική εκτέλεση - Για την επίσπευση της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος ΟΤΑ δεν απαιτείται η προσκόμιση από τον δανειστή ισόποσης εγγυητικής επιστολής τραπέζης - Η άσκηση αίτησης αναίρεσης από ΟΤΑ δεν αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που είναι τελεσίδικη - Αντισυνταγματικότητα των νομοθετικών διατάξεων περί του αντιθέτου - Η αναγκαστική εκτέλεση επιτρέπεται μόνο στην ιδιωτική περιουσία των ΝΠΔΔ και όχι στη δημόσια. ΔΠρΠειρ Ν 710/2013(Παρατηρήσεις: Ιωάννα Ζαφειροπούλου)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 1/2014, Ιανουάριος - Φεβρουάριος - Μάρτιος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Δικαστής: Ε. Χαμηλού Δικηγόροι: Χ. Ψαράκης, Ε. Πετρόπουλος Αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος ΟΤΑ για οφειλή του από διοικητική σύμβαση - Η ανακοπή και η αίτηση αναστολής του οφειλέτη ΟΤΑ κατά της επισπευδόμενης αναγκαστικής εκτέλεσης ασκείται παραδεκτώς ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου - Ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του ΚΠολΔ για την αναγκαστική εκτέλεση - Για την επίσπευση της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος ΟΤΑ δεν απαιτείται η προσκόμιση από τον δανειστή ισόποσης εγγυητικής επιστολής τραπέζης - Η άσκηση αίτησης αναίρεσης από ΟΤΑ δεν αναστέλλει την εκτέλεση της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου που είναι τελεσίδικη - Αντισυνταγματικότητα των νομοθετικών διατάξεων περί του αντιθέτου - Η αναγκαστική εκτέλεση επιτρέπεται μόνο στην ιδιωτική περιουσία των ΝΠΔΔ και όχι στη δημόσια. Αναγκαστική εκτέλεση σε βάρος ΟΤΑ. Οφειλή από διοικητική σύμβαση. Εκτελεστός τίτλος απόφαση διοικητικού δικαστηρίου. Η ανακοπή και η αίτηση αναστολής του οφειλέτη ΟΤΑ κατά της επισπευδόμενης αναγκαστικής εκτέλεσης ασκείται παραδεκτώς ενώπιον του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Ανάλογη εφαρμογή των διατάξεων του ΚΠολΔ για την αναγκαστική εκτέλεση. Για την επίσπευση της αναγκαστικής εκτέλεσης σε βάρος ΟΤΑ δεν απαιτείται η προσκόμιση από τον δανειστή ισόποσης εγγυητικής επιστολής τραπέζης, διότι αφενός η διάταξη του άρθρου 4 παρ. 1 εδ. γ’ του Ν 3068/2002 τάσσει την υποχρέωση αυτή μόνο όσον αφορά στην...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.