Επεκτατικό αποτέλεσμα άσκησης ενδίκου μέσου στους συγκατηγορούμενους σε περίπτωση συνάφειας - Έκδοση επιταγής από κοινού - Διόρθωση ή συμπλήρωση απόφασης σε περίπτωση παράλειψης από το δικαστήριο να εφαρμόσει αυτεπάγγελτα το επεκτατικό αποτέλεσμα της αναίρεσης - Δεκτή η αίτηση. AΠ 952/2014 (Ζ’ Ποινικό Τμήμα)

ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ

Τεύχος 4/2015, Οκτώβριος - Νοέμβριος - Δεκέμβριος

Τριμηναία Νομική Επιθεώρηση Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιώς

Οι συνδρομές του περιοδικού γίνονται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά

Απόσπασμα

Πρόεδρος: Π. Ρουμπής (Αντιπρόεδρος ΑΠ) Μέλη: Κ. Φράγκος (Εισηγητής), Ι. Γιαννακόπουλος, Β. Καπελούζος, Π. Πετρόπουλος (Αρεοπαγίτες) Εισαγγελέας: Β. Θεοδώρου Δικηγόροι: Α. Βρόντος Επεκτατικό αποτέλεσμα άσκησης ενδίκου μέσου στους συγκατηγορούμενους σε περίπτωση συνάφειας - Έκδοση επιταγής από κοινού - Διόρθωση ή συμπλήρωση απόφασης σε περίπτωση παράλειψης από το δικαστήριο να εφαρμόσει αυτεπάγγελτα το επεκτατικό αποτέλεσμα της αναίρεσης - Δεκτή η αίτηση. Σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 469 του ΚΠΔ σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί συνάφειας (άρθρα 128 και 131 ΚΠΔ) το επεκτατικό αποτέλεσμα της άσκησης ενδίκου μέσου ενός από τους συγκατηγορουμένους, ακόμα και αν χορηγείται μόνο σε αυτόν από τον νόμο, ωφελεί και τους υπόλοιπους, εφόσον οι λόγοι που προβάλλονται αφορούν παραβάσεις τις διαδικασίας και δεν αρμόζουν αποκλειστικά στο πρόσωπο εκείνου που το άσκησε. Τελεσίδικη καταδίκη για έκδοση ακάλυπτης επιταγής από κοινού, ενώ στο σώμα της επιταγής στη θέση του εκδότη υπάρχει μία μόνον υπογραφή. Δεν συγκροτείται συναυτουργική συμμετοχή και η απόφαση είναι αναιρετέα λόγω έλλειψης νόμιμης βάσης, καθόσον στο πόρισμά της έχουν εμφιλοχωρήσει ασάφειες ως προς την συναυτουργική συμμετοχή της έκδοσης από κοινού. Δεκτή η αναίρεση. Παράλειψη του ΑΠ να επεκτείνει το αποτέλεσμα και στους λοιπούς. Αν και η αίτηση επέκτασης του αναιρετικού αποτελέσματος, κατατέθηκε απαραδέκτως στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών...

Το παρόν περιεχόμενο είναι συνδρομητικό και πλήρως προσβάσιμο μόνο στους συνδρομητές του περιοδικού.

  • Εάν είστε συνδρομητής παρακαλώ συνδεθείτε εδώ.
  • Εάν θέλετε να γίνετε συνδρομητής αγοραστε το έργο και αποκτήστε πλήρη δικαιώματα πρόσβασης
  • Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το πως μπορείτε να γίνετε συνδρομητής στην Ψηφιακή Νομική Βιβλιοθήκη nbonline.gr επικοινωνήστε μαζί μας με email ή τηλεφωνικώς.